Premiile Oscar 2016: ce mi s-a părut ok și ce nu

Ca de fiecare dată am urmărit gala de decernare a premiilor Oscar cu mare interes. Aseară abia ce ajunsesem acasă după un drum lung din Londra așa că n-am reușit de stau treaz dar dimineață primul lucru pe care l-am făcut a fost să dau drumul la înregistrare. Evident am stat departe de facebook până ce-am gătat cu decernarea premiilor.

Curiozitatea numărul unu: va lua sau nu DiCaprio statueta pentru rolul lui Hugh Glass? Ei bine a făcut-o și mă bucur tare.

Câteva scurte impresii personale după anunțarea premiilor.

Film: Spotlight – ok

Personal mi s-a părut un an slăbuț în ale filmului. Ca niciodată nu am avut un favorit clar, mi-ar fi plăcut să fie premiat Bridge of Spies dar n-am o problemă nici cu Spotlight. Pe de altă parte poate mi-ar fi plăcut să văd The Hateful Eight printre nominalizări, mult mai bun decât Brooklyn sau Mad Max.

Apropo, voi ați înțeles ceva din The Big Short, pentru că aparent nici membrii academiei nu prea au făcut-o? 🙂

Actor: Leonardo DiCaprio – ok

Știu că n-a avut multe replici și că filmul nu e chiar după fapte reale dar mie mi-a plăcut și fac parte din categoria celor care cred că DiCaprio merita cu vârf și îndesat premiul pentru cel mai bun actor.

Singura mea nemulțumire e că a câștigat într-un an în care competiția a fost slăbuță. Matt Damon și Michael Fassbender, serios?!

Actor în rol secundar: Mark Rylance – superb

Cu siguranță cea mai aprigă bătălie pentru premiu s-a dat pentru rol secundar. Christian Bale sau Tom Hardy au avut evoluții peste tot ce-a fost nominalizat pentru rol principal, cu un Mark Rylance ce a depășit toate așteptările.

Felicitările ar trebui să se ducă în special către Steven Spielberg care a mers pe mâna unui actor anonim (eu nu-l știam până acum). Un pariu câștigat. Superb!

Actriță în rol secundar: Alicia Vikander – rezervat

Deși n-am apucat să văd The Danish Girl și nu vreau să desconsider din start prestația Aliciei dar mi-e greu să cred că a putut evolua mai bine decât a făcut-o Jennifer Jason Leigh în The Hateful Eight.

Și-a luat coate în gură, pumni în dinți și, deși a vorbit rar, când a avut de spus o replică a pus sare și piper pe dialogul oricum savuros gândit de Tarantino.

Animație: Inside Out – șocant

Am văzut și mi-a plăcut, dar un lucru nu-l înțeleg, cum se poate ca în era tehnologiei și a efectelor speciale să nu avem măcar două animații bune într-un an? Serios acum, premiile de genul ăsta devin foarte plictisitoare în lipsa reală a competiției.


Restul premiilor sunt aici. Dacă aveți ceva de comentat, ca de fiecare dată, vă invit să vă lăsați părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.

credit foto: Oscar (lincolnblues)
0 Shares:
1 comment
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.