În căutarea unui scaun de birou profi, gândit să protejeze coloana

Băi, cam gata în linii mari cu renovarea (v-am zis mai multe aici) așa că m-am apucat de mobilat camerele ăstea goale. Biroul l-am păstrat, că era luat cu un an în urmă, dar scaunul de birou, deși încă aici, aș vrea să-l schimb.

Cel mai nasol cu mine e că, atunci când sunt puțin mai mult interesat de un lucru, nu-mi place să cumpăr la plezneală, așa că m-am pus puțin pe research. Vreau un scaun bun, gândit să protejeze coloana vertebrală, nu doar să arate bine și să se încadreze în buget.

Inițial am zis că trebuie să schimb scaunul că e urâcios deja, dar între timp, de când cu lucrul ăsta de acasă, mi-am dat seama că poate fi foarte incomod. Înainte nu simțeam neapărat asta că nu petreceam mai mult de 2-3h pe zi pe el, dar când petreci 8-10h pe zi stând la birou, lucrurile nu mai sunt așa faine.

Intri pe eMAG și sunt mii de variante. Scaunele de birou pleacă de pe la 150 de lei, dar ălea de gaming, ceva mai cochete și parcă mai gândite, nu sunt sub 300-400 de lei. Și pot ajunge până la 4000 de lei cum e scaunul ăsta de la Tt eSports.

Ce caut de la un scaun

În primul rând să mă coafeze pe mine din punct de vedere estetic, să se integreze frumos în camera mea. Trebuie să fie simplist în special din perspectiva coloristicii, ideal o culoare (negru) și clar fără inserții de culori turbate cum găsești adesea la ălea de gaming.

Apoi, exact motivul pentru care m-am pus pe research, mă interesează ca scaunul să fie gândit pentru protecția coloanei. Trebuie să știu că nu dau bani mulți pe un scaun făcut de doi șmecheri într-un garaj din București, care s-au gândit doar la profitabilitate și au reușit să copieze un design celebru cât să-mi ia mie ochii.

Așa că vreau să arate bine, să aibă materiale de calitate și un sistem bun protejare a spatelui. Neapărat să pot ajusta înălțimea și adâncimea șezutului, cu adaptabilitate a spătarului pe poziția mea de la birou. Cred că mi-ar plăcea să fie din material textil, sau măcar cu inserții, că vara poate fi foarte neplăcut să te lipești de el ore bune în fața calculatorului.

Ce am găsit și la ce prețuri

Cerusem ceva recomandări și de pe la prietenii de pe Facebook că eram sigur că sunt mulți interesați de chestia asta. Am primit recomandări chiar faine, dar câteva mi-au atras atenția în mod deosebit.

MARKUS de la IKEA

MARKUS de la IKEA
3 5 0 1
3.0 rating
3/5
Neutral

Cel mai simplist dintre toate dar și cel mai ieftin, probabil MARKUS de la IKEA și-ar face treaba tocmai bine. Îmi place că e complet de pânză și probabil că respiri foarte fain în el. Nu-i favoritul meu dar trebuie să recunosc că mă atrage prețul.


ErgoChair 2

ErgoChair 2
5 5 0 1
5.0 rating
5/5
Amazing

Cu siguranță preferatul meu de până acum. Desenat superb, confecționat din material textil cu plasă pentru spate, ErgoChair e super ajustabil și pare un bun raport calitate preț. Poți ajusta pe înălțime zona de relaxare a capului, cotierele, înclinarea și gradul de tensionare a spătarului șamd. Nu-i ieftin, dar ai free shipping în România.


Aeron Chair by Herman Miller

Aeron Chair by Herman Miller
4 5 0 1
4.0 rating
4/5
Good

Cine a căutat măcar o dată ceva info pe net despre scaune de birou de calitate, foarte probabil a bălit cel puțin o dată la Aeron. Domnilor, probabil scaunul ăsta este cel mai bun din lume, the Holly Grail of chairs. Nu m-am așezat și probabil nu mă voi așeza niciodată pe un astfel de scaun. Bineînțeles prețul lui este cel care mă va ține de-o parte și când vine vorba de următoarea achiziție. Varianta satinată aluminiu e superbă, și îi dau 4 doar de oftică că-i prea scump și nu mi-l pot permite.


Nitro Concepts E200 Race

Nitro Concepts E200 Race
3 5 0 1
3.0 rating
3/5
Neutral

Dacă trec puțin la capitolul gaming, aici cel mai greu e să găsești ceva simplu, o culoare. Sunt sute de design-uri însă și pe mine m-a atras ăsta, de la Nitro Concepts. Prețul e sub majoritatea celor din lista asta și arată superb. Dar, cât de bun este?! N-am recomandări pe el și sunt prea puține reviews să-mi dau seama dacă e safe să comand ceva nu chiar ieftin doar pentru estetică.


OMEGA by Secretlab

OMEGA by Secretlab
4 5 0 1
4.0 rating
4/5
Good

Înțeleg că ăsta e tatăl lor pe gaming, un scaun nu numai că arată bine, dar e foarte fain pentru spatele tău. Bine, el de altfel e și foarte popular printre gamerii renumiți de pe net, dar înțeleg că faima asta chiar îi este meritată. Un scaun de calitate însă care, pe gama cu șezut din material, are niște inserții de culoare prea stridente pentru gustul meu. Iar cel all black, care e superb btw, e absurd de scump. Îi dau 4 doar pentru gama de culori.

Concluzia

Făcând research am descoperit rapid că trebuie să plătesc mai mult decât credeam pe un scaun bun, dar dacă petreci mai mult de 4-6h pe zi la birou, eu cred că, pe termen lung, merită.

Scaunul trebuie nu numai să arate bine, dar trebuie să ți se potrivească pe stilul tău de a sta la birou. Dacă sunteți mai înalți sau mai corpolenți, poate ar trebui să verificați și detaliile ăstea. Asigurați-vă că scaunul vă ține.

Coloana trebuie protejată că, o dată stricată, nu o mai poți repara. Una-două mii de lei investiție într-un scaun bun, e investiție în spatele tău. Știu, e dubios că nimeni de lângă tine nu a dat atâta pe un scaun, dar nu pentru ei îl cumperi. E la fel ca și cu salteaua patului, nu aici faci economie.

24 Shares:
1 comment
  1. Eu mi-am cumparat un scaun de la inceputul pandemie. Lucrand de acasa, nu puteam sta pe scaunul vechi pe care il aveam pentru PC. De departe cea mai buna investitie pe care am facut-o. Nu am cumparat niciunul din variantele propuse de tine, dar cu siguranta par interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.