Softul de pe televizorul meu smart suge!

Exact așa! Mi-am dat seama că softul de pe televizorul meu e varză și stau să mă gândesc dacă nu cumva era mai bine să merg pe ideea de dumb tv + Chromecast. Da Fib, ai avut dreptate.

Mă chinui cu televizorul pe cele două aplicații pe care le folosesc cam de la început dar nu mi-am dat cu adevărat importanță pentru că n-am avut niciodată cu ce să compar. Asta până ieri când am descoperit o nouă lume: Youtube și Plex pe Xbox.

Să vă descriu pentru o secundă.

Softul pe smart tv

Vă spuneam că tv-ul mi-a schimbat într-un fel sau altul stilul de viață, și cam așa este doar că nu am fost niciodată foarte mulțumit. Unu la mână, softul este foarte lent, și doi, cele două aplicații pe care le folosesc des sunt optimizate destul de rău.

Plex-ul (aplicația genială care-mi rulează filmele de pe PC) nu mi-a mers niciodată cum trebuie. Am încercat cu 1080p dar face buffering la fiecare minut. Am micșorat pretențiile din setări și cam aceeași poveste. Funcționează okeiș cu filme la 720p dar și acolo merge doar când are chef.

Aplicația de Youtube a funcționat mișto până la un punct, dar de la o vreme e aproape inutilizabilă. Intru în Youtube, click pe video, merge greuț vreo 15 secunde și se blochează de tot după alte 15 secunde. Apoi trebuie să ies în pagina principală și să încerc din nou. De obicei funcționează bine după trei-patru încercări.

Plex și Youtube pe Xbox

Ieri mi-am pierdut răbdarea cu televizorul și mi-am adus aminte că am un Xbox în casă care știe și alte chestii în afară de FIFA și GTA, așa că am căutat Plex.

Aplicația nu e genială (de exemplu <deocamdată> nu pot mări scrisul subtitrării) dar funcționează de cinci ori mai bine decât app-ul de pe tv.  Calitate maximă și fără buffering chiar și la 1080p. Cam aceeași poveste și cu Youtube.

Singurul inconvenient real la toată treaba asta e că trebuie să stau cu controllerul lângă mine non stop, dar sincer prefer abordarea asta 🙂


Acum întrebare, softul e la fel de prost pe toate tv-urile (eu am d-ăsta), sau trebuie să-mi iau un smart din altă ligă ca să folosesc de el cum trebuie?

7 Shares:
8 comments
 1. Nu stiu cum naiba reusesti :). Am model ceva mai vechi ca al tau si folosesc Plex zilnic fara probleme si fara sa fac compromisuri cu rezolutia(mentionez ca TV-ul este conectat la router prin cablu, nu prin WI-FI). La fel de bine merge si Youtube. Singurul lucru dezamagitor este browser-ul care este aproape inutilizabil. Intr-adevar acum aplicatia Plex este gratuita si pe Xbox insa nu este la fel de bine optimizata.

  1. Băi eu nu prea am posibilitatea să-l leg prin cablu dar îți spun, adeseori e inutilizabil și plex și Youtube

 2. Am un F8000 care este rapid și nu are nicio problemă din cele menționate de tine, conexiunea prin cablu dar și prin WiFi este stabilă, aplicațiile rulează bine și rapid.

  Dar trebuie să vorbim despre hardware, nu software. TV-ul tău este mai nou, rulează un software mai nou, conceput pentru componentele hardware din TV-ul tău, cu toate astea, seria 5 din orice generație nu va fi mai puternică decât seria 8 sau 9 nici dacă au trecut 3 ani de la lansarea modelelor F iar al tău este un model de anul trecut.

  Cu toate astea, TV-ul meu are o intrare HDMI ocupată de un Raspberry PI care rulează OSMC, tocmai pentru că oricât de smart ar fi F-ul meu, OSMC-ul este cu mult mai deștept.

  Răspuns strict la întrebare: televizorul dintr-o ligă superioară ți-ar fi adus doar o calitate superioară a imaginii, este singurul lucru de care sunt mulțumit la smart tv-ul meu. Nici un televizor dumb nu are o calitate a imaginii atât de bună, din păcate, așa că să nu-ți pară rău, se vede puțin mai bine decât pe unul dumb. Când va apărea TV-ul Samsung cu Android TV (niciodată), abia atunci voi mai cumpăra de la ei.

  1. Mihai, mulțumesc frumos pentru răspunsul documentat.

   Nu bănuiam că s-ar vedea mai bine doar că e smart. Deci Samsung nu. Următorul va fi LG?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.