Am reușit să parcurg cele 22 de filme din Marvel Universe

Cât am mai ocolit filmele cu super eroi, nu aveți idee. Am zis mereu că nu-s chiar pentru mine, că nu le înțeleg umorul și că nu mă prinde topicul. Am trecut peste și am văzut toate cele 22 de filme din Marvel Universe. Și chiar m-au prins.

La timpul lor am văzut câteva, fără să dau prea multă atenție faptului că sunt cumva legate între ele. Le-am văzut așa cum mi-au venit la mână. Văzusem ceva Iron Man, Thor și Doctor Strange. Am vrut să încerc și Guardians of the Galaxy, dar nu l-am gustat deloc.

În ultima vreme însă am început să leg câteva care chiar mi-au plăcut. Captain Marvel, ultimul Thor și Aquaman (super erou, dar nu Marvel, știu) au intrat destul de bine. Mi-au plăcut. Văzute în cinema ce-i drept. Mi-am dat seama că sunt filme care te țin în scaun, cu efecte speciale foarte bune și glumițe presărate perfect cât să nu amorțești.

Încet încet am început să le gust și să înțeleg de ce super eroii atrag atât de mulți oameni în cinematografe. Treaba asta se vede în veniturile atrase la fiecare lansare dar și în numărul mare de voturi (adesea bune) de pe imdb.


Tata nu se mai uită la filme pentru că “nu se mai fac filme cum se făceau odată. Plin de efecte speciale și prostii copilărești”. Nu vreau să ajung ca tata, înțelegeți?! Urăsc să accept că îmbătrânesc și să pierd trendul încă de pe acum.

Așa că, după ce am văzut Captain Marvel, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să fi știut ceva mai multe detalii despre MCU, drept urmare am decis să vedem tot. Așa că ne-am uitat la toate cele 22 de filme și, recunosc, a fost o serie foarte mișto de văzut. Le-am luat în ordine cronologică, așa cum s-ar plasa ele pe linia timpului urmărind link-ul ăsta. Cred că ne-a luat vreo lună jumătate.

Marvel Universe – topul meu

Seria Avengers mi-a plăcut cam cel mai tare. Faptul că au pus la un loc mai mulți eroi, probabil că a ajutat. Thor fain și primele două Iron Man poate. Sunt câteva și slabe: Hulk și Ant Man nu m-au dat pe spate de exemplu. Top 5:

 1. Avengers: Infinity War (2018): 9/10 – cu siguranță cel mai bun film din serie. Mai bun decât Endgame. Filmul a avut de toate și un final puternic;
 2. Avengers: Endgame (2019): 8/10;
 3. Doctor Strange (2016): 8/10;
 4. Black Panther (2018): 8/10;
 5. Thor: Ragnarok (2017): 7/10 – sunt multe notate cu 7, dar a trebuit să aleg unu.

Anyways, eroul preferat? Cu siguranță Iron Man. Arogant și funny în același timp. Dacă vorbim strict erou și putere, atunci trebuie să fie Thor.

Voi? Care e eroul preferat? Cum arată top 5-ul vostru?

groot-marvel

1 Shares:
4 comments
 1. 1. Avengers:infinity war
  2. Avengers:endgame
  3. Captain America:the first avengers
  4. Captain America:the winter soldier
  5. Captain Marvel
  După clasament îți dai seama ca “Cap” e preferatul meu.

  1. exact asta voiam sa zic. interesant cat de sus plasezi Captain America. Mi s-au parut prea “pamantesti” si liniare filmele. Altfel, Infinity War locul 1 pentru amandoi. Nice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.